Ontdek de opgefriste leerspellen in het LITC!

LITC uitbreiding didactisch aanbod

Het schooljaar al stevig ingezet? Bij het LITC zijn we alvast helemaal klaar voor ons vijfde schooljaar! Speciaal voor jullie gaven we afgelopen lente en zomer een hele resem leerspellen een “total makeover”. Kom ze gerust eens proberen!

  • Leerkrachten in spe Hanne, Lisa en Maxime van Thomas More verbeterden de spellen “Duurzame Bevoorradingsketen” en “Stadsdistributie” vanuit pedagogisch standpunt. Ze zijn nu nog visueler, interactiever en betrekken de leerlingen meer tactisch tijdens het spelverloop.
  • Onze stagiaire Joni Van Hees van de Karel de Grote Hogeschool kortte het spel “Opzetten van een Distributienetwerk” in tot een tactisch spel van een uur. Hierdoor is het spel nu ook geschikt voor beginners in de logistiek!
  • “Logistiek Berekend”, ontwikkeld door stagiars van Thomas More en de UAntwerpen, werd vereenvoudigd tot een doe-ervaring waarin cijferwerk getoetst wordt aan de fysieke realiteit. Iedereen handen uit de mouwen!

LITC kalender leerspellen

Meer weten? Op basis van onze ervaring met dagelijkse schoolbezoeken hebben we onze aanbevelingen van leerspellen en koppeling met leerplandoelstellingen per studierichting geactualiseerd (met dank aan ex-leerkracht Lieve Hooyberghs). Zie https://litc.be/leerspellen/.

In LITC komt elke studierichting aan zijn trekken voor een inspirerende, interactieve kennismaking met de boeiende wereld van de logistiek. Onder “Aanvullende Activiteiten” zie je dat we ons aanbod aan bedrijfsbezoeken bij Nike ook aangepast hebben:

  • een magazijnbezoek is een aanrader voor de 3degraad BSO Administratie-Retail en voor het 7dejaar BSO Logistiek
  • voor TSO Handel, ASO Economie en STEM raden we dan weer een overzichtspresentatie aan met sprekende filmpjes, gevolgd door een rondleiding in de duurzame Nike campus en eventueel een greep uit onze interactieve expo “Innovaties in Duurzame Logistiek”.

Wil je een bezoek inplannen? Bekijk dan eerst even onze online kalender via https://litc.be/kalender/. Opnieuw van harte welkom!

LITC op Facebook

Ben je trouwens al fan van onze pagina op Facebook? We posten er tweewekelijks interessante links, leuke blogposts (zie www.litc.be/blog voor maandelijkse inspirerende interviews!) en flitsende sfeerfoto’s van in het LITC. Misschien vind je wel ergens jezelf of je eigen klas in terug? Liken dus maar via https://www.facebook.com/InspiringLogistics/!