Leerspellen

Samen met gemotiveerde studenten van diverse hogescholen, ontwikkelden we de afgelopen jaren heel wat boeiende leerspellen die we tijdens jullie bezoek graag met jullie spelen. De meeste leeractiviteiten duren ongeveer 60 minuten, en kunnen best gespeeld worden met groepjes van 6 à 8 leerlingen in rotatiesysteem (typisch 3 spelrondes op een halve dag). De leerspellen zijn gericht op alle richtingen en leerdoelstellingen van het secundair onderwijs.

We hebben ongeveer een tiental leerspellen in de aanbieding. De handige overzichtstabel is een goed startpunt, zo zie je in een oogopslag welke spelen het beste bij je leerlingen passen. Je kan doorklikken naar elk spel in de tabel om details over het spel te krijgen én te controleren of het spel in je leerplandoelstellingen past. Uiteraard kan je ook kiezen voor spellen die niet meteen in je leerplandoelstellingen passen, maar wel een mooie aanvulling zijn voor je leerlingen.

Tip

Combineer de interactieve leerspellen met een magazijnbezoek of een presentatie en rondleiding voor een praktijkgerichte én interactieve logistieke daguitstap!

Tip

Een bezoek aan het LITC is gratis. Wensen jullie een broodjeslunch? Ook daar kan voor gezorgd worden via onze huiscateraar (eten aankopen ter plaatse niet mogelijk, enkel vooraf te reserveren met facturatie aan de school)

Tip

Je leerlingen nog meer betrekken bij het bezoek aan het LITC? Laat ze op voorhand zelf kiezen welke leerspellen ze spelen!

Tip

Onze partner LOGOS ontwikkelde ‘TLT international’, een leerspel over de boeiende wereld van de internationale handel, het vervoer en de logistiek: klik hier voor meer informatie.