Magazijnbezoek

Opgelet: enkel voor zesde- en zevendejaars uit regio Kempen!

Update september 2020: gezien de huidige gezondheidsmaatregelen zijn magazijnbezoeken tot nader order niet mogelijk

Nike’s Europese Logistieke Campus bestaat uit drie distributiecentra in Laakdal en twee fonkelnieuwe distributiecentra in Ham. De Campus coördineert alle logistieke activiteiten tussen 200 fabrieken en 200.000 leveradressen. Alle Nike-schoenen of -kleding die in Europa, het Midden-Oosten of Afrika verkocht worden, passeren fysiek of virtueel door deze logistieke campus.

Voor leerlingen die een technische of beroepsopleiding volgen, is dit bezoek dus meer dan de moeite waard! Ervaren (ex-)magazijnmedewerkers leiden jullie anderhalf uur rond in de nieuwe, state-of-the-art magazijnen Wings of The Court in Ham.

Ze tonen jullie tijdens een boeiende – en gratis! – rondleiding hoe het magazijn werkt, en wat er allemaal leeft in het distributiecentrum. Vragen stellen mag!

Tip

De magazijnrondleiding is zeer praktisch en daarom voornamelijk gericht op klassen met een sterke component Logistiek in het lessenpakket. Willen jullie het strategische verhaal over het reilen en zeilen op Nike’s Europese Logistieke Campus, dan raden we jullie de presentatie en rondleiding op de campus aan.

Tip

Combineer dit bezoek aan de magazijnen van Nike met een halve dag interactieve leerspellen in het LITC voor een praktijkgerichte én interactieve logistieke daguitstap!

Meenemen:

  • Identiteitskaart en dichte schoenen. Vermijd sandalen en schoenen met een hak, aangezien jullie veiligheidsneuzen zullen moeten dragen in het magazijn
  • Gelieve ook op voorhand een namenlijst van je groep door te sturen, zodat de start van de rondleiding aan de Nike receptie vlot kan verlopen
  • Optioneel: veiligheidsschoenen en fluogeel hesje (ook te verkrijgen aan de receptie)
Vraag je magazijnbezoek aan via de kalender
Bijkomende vragen? Contacteer ons
Nike bezoeken

“Onze leerlingen vinden het leerrijk om zelf te zien hoe de befaamde Nike-producten van fabriek tot klant geraken via het distributiecentrum in Laakdal, een van de grootste in Europa. De gidsen werken zelf in de magazijnen en geven dus boeiende inzichten in de dagelijkse werking van een distributiemagazijn. Aansluitend op het magazijnbezoek bij Nike mochten onze leerlingen in LITC zelf orderpicken, op pallet stapelen en wegzetten, ideaal.”

[Een tevreden leerkracht, studierichting TSO Handel]