Nieuw: technische magazijngidsen

Technische ervaring en een passie om je kennis te delen met jongeren?

Top, we zijn op zoek naar nieuwe magazijngidsen met technische achtergrond!

Vanaf schooljaar 2023-2024 wil Nike zesdejaarsleerlingen uit technische studierichtingen kennis laten maken met haar grotendeels geautomatiseerd distributiecentrum: transportbanden, ASRS (automatic storage & retrieval system), PLC’s, AutoPack verpakkingsmachine… Je gidst hierbij gedurende een halve schooldag een groepje scholieren doorheen Nike’s “Wings” magazijn voor schoenen in Ham en laat daarbij alle technische installaties en aspecten uitgebreid aan bod komen.

Iets voor jou? Bekijk de uitgebreide vacature hier of neem meteen contact met ons op via de onderstaande button

Stage lopen

Volg je een logistieke opleiding of leerkrachtopleiding (bachelor of master) en wil je een stage doen die echt een verschil maakt? Bij ons hoef je geen hele dagen koffie te zetten (daar zorgt ons cateringbedrijf wel voor 😉 ) of kopieën te nemen. We kunnen je hulp, kennis en vaardigheden wel op andere manieren gebruiken. Hoe zoal?

  • Het uitdenken en ontwikkelen van educatief materiaal
  • Het begeleiden van scholieren bij onze logistieke leerspellen
  • Nog veel meer… we staan altijd open voor nieuwe ideeën!

Het LITC ontvangt doorheen het schooljaar bijna elke dag een school die wilt ondergedompeld worden in de wondere wereld van de logistiek. Heb je zin om hieraan je steentje bij te dragen, creatief bezig te zijn met “al spelend leren” en op een informele manier iets zinvol te doen met deze scholieren? Klik dan snel op onderstaande button en neem contact met ons op!

Vrijwilliger worden

Een van onze grootste doelstellingen bij het LITC: jongeren enthousiast maken voor een loopbaan in de logistieke sector. Want dat is een sector waarin ze later gegarandeerd boeiend werk vinden. En dat zowel in eigen streek, als internationaal.

Heb je nog een paar uur per week over om zinvol te besteden aan vrijwilligerswerk en wil je graag meehelpen aan de toekomst van deze jongeren? Laat het ons weten!  Wij werken met een klein, enthousiast team, elke hulp is dus meer dan welkom. Concreet onthaal en begeleid je de jongeren doorheen hun bezoek aan het LITC, inclusief het begeleiden van een aantal leerspellen. Uiteraard voorzien we hierbij een degelijke opleiding, begeleiding en vrijwilligersvergoeding voor jullie. En we houden voor de volle 100% rekening met je agenda: je komt enkel en alleen wanneer het voor jou past!

Ik ontwikkelde samen met LITC en drie medestudentes het nieuwe leerspel ‘Stadsdistributie’ en leerde daarbij veel over hoe interactief spelen lessen boeiend en effectief kan maken. Nadien kreeg ik de kans om zelf dat leerspel te begeleiden bij een aantal schoolbezoeken aan LITC. Uitdagend en verfrissend!

Axelle, Studente van PXL Education

Ik ging op pensioen na mijn loopbaan in de Nike-magazijnen, waar ik actief lid ben van NECAT – Nike Environmental Community Action Team. Bij LITC vang ik schoolbezoeken op, begeleid ik leerspellen en pendel ik met de elektrische minibusjes, een ervaring op zich. Zo blijf ik actief, ik kom in contact met leuke jongeren en ik ontwikkel me verder als persoon.

Gerard Theys, LITC steunpilaar sinds het begin