“Nike staat voor succes en winnen. We creëren een omgeving waarin iedereen kan bijdragen aan dit succes”

Moeten we Nike nog voorstellen? Jaarlijks verkoopt het meest succesvolle sportmerk ter wereld onnoemelijk veel schoenen en kleding. En een groot deel daarvan passeert door de Europese Logistieke Campus in Laakdal, Ham en Herentals, van waaruit ze worden verzonden naar Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De campus is tevens de thuisbasis van het LITC. Hoog tijd voor een gesprek over de carrièremogelijkheden bij Nike ELC, dus. We interviewden Filip Peeters, personeelsverantwoordelijke voor de Europese Logistieke Campus van Nike.

Filip, hoeveel mensen werken er nu eigenlijk op Nike ELC?

Momenteel zijn er zo’n 3300 vaste medewerkers in dienst. In de piekperiode komen er nog zo’n duizendtal extra bij, met een flexibel contract. De laatste twintig jaar hebben we een sterke groei gekend van de tewerkstelling, en al zeker de afgelopen jaren. Dit komt natuurlijk voor een stuk door de sterke groei van Nike, maar ook omdat wij hier zelf altijd meer verantwoordelijkheden hebben opgenomen. We bevoorraden van hieruit zowel de groothandel, als onze eigen retailkanalen maar zorgen ook voor de hele digitale orderfulfillment. Iedereen die op www.nike.com iets koopt, bestelt dus eigenlijk rechtstreeks bij ons. Deze groei symboliseert zich met de twee nieuwe distributiecentra: Wings en The Court in Laakdal. Wings is al twee jaar operationeel intussen, The Court treedt midden 2019 in werking.

Wat zijn hun functies zoal?

Bij logistieke functies wordt er vaak enkel gedacht aan de medewerkers in de distributiecentra: vorklift- en heftruckchauffeurs, orderverzamelaars… Daar hebben we in de afgelopen jaren heel wat vacatures van ingevuld. Deze mensen stromen voornamelijk in via een interimcontract en stromen zo door naar een vast contract.

Maar logistiek is meer dan dat. We bieden eveneens zeer interessante carrièremogelijkheden voor jonge universitairen die zowel businessexpertise als leiderschapervaring willen opdoen. Speciaal daarvoor hebben we een Leadership Rotation Program. Via een eerste job als eerstelijnsverantwoordelijke leren ze hier om resultaten te halen door samen te werken met mensen en leiding te geven. Na een jaar wisselen ze naar een rol als distributieplanner om de businessdynamiek te leren kennen en de end-to-end keten onder de knie te krijgen. Op die manier is dit een ideale springplank om een logistieke carrière op te bouwen en door te groeien naar een managementfunctie.

Daarnaast zoeken we ook steeds naar analistenprofielen, leidinggevende profielen en zijn we continu op zoek naar logistieke experts, technisch personeel en heel specifieke functies zoals HR professionals.

Hoeveel mensen worden er in het komende jaar aangeworven?

Het is moeilijk daar een cijfer op te plakken. Bij de opening van The Court zullen we in eerste instantie vooral mensen verschuiven van de bestaande distributiecentra naar The Court.

Bijkomende jobs zijn altijd een gevolg van een groei in volume of een additionele complexiteit in onze processen, zoals bijvoorbeeld digitale orders of bijkomende inkomende orders in aspecten die we vandaag nog niet doen.De logistiek speelt zeker in de nieuwe wereld van online shoppen een zeer belangrijke rol. Wij willen daar een leidende rol in spelen, door bepaalde nieuwe businessmodels proactief te gaan onderzoeken. Een voorbeeldje? We onderzoeken nu logistieke oplossingen om te zorgen dat je in de echte grootsteden zoals Londen al op de dag van de bestelling zelf kan leveren. Dergelijke servicegerichte verbeteringen in het logistieke proces blijven nog steeds mogelijk.

Hoe verloopt de aanwervingsprocedure?

Voor toekomstige medewerkers voor onze distributiecentra is het simpel: zij kunnen zich kandidaat stellen via de website van onze twee aanwervingspartners: Start People en Tempo Team. Daarna worden ze uitgenodigd voor een interview en een aantal testen. Slagen ze hiervoor, dan krijgen ze een dag opleiding en kunnen ze hier tewerkgesteld worden.

Voor andere functies kan je terecht bij www.nikejobs.com. Op deze website kan je ook zien in welke omgeving je terechtkomt.

Zie je veel loopbaankansen in de logistiek?

Wel, ja. Men zegt altijd dat er heel veel jobs zijn in de logistiek en dat is ook zo. Ik was nogal kieskeurig, wist dat ik meer operationeel wou werken, en ook ik heb snel een job gevonden. Of ik deze job lang ga blijven doen? Nog geen idee. Ik wil van alles doen en uitproberen, en blijven leren. Daarom is PSA ATS ook zo’n leuke werkgever, aangezien ze dit echt stimuleren door ons bijvoorbeeld te laten deelnemen aan hackathons en beurzen. Mijn droom is om op lange termijn zoveel kennis en expertise te hebben opgedaan in deze sector, dat ik mijn kennis kan doorgeven als docente of via gastcolleges. Andere mensen helpen met kennisoverdracht, dat doe ik graag.

Wat denk je zelf over vrouwen in de logistiek?

Hoe meer, hoe liever wat mij betreft. Maar ik merk wel dat er niet zo veel vrouwen bij me in de opleiding zaten. Zo’n 20% maar. Als we naar events gaan, zien we ook dat het toch voornamelijk een mannenwereld is. Ik ben het nu al gewoon, maar het zou toch leuker zijn ook meer vrouwen in de sector te krijgen. Het opleidingshoofd binnen KDG houdt hier alvast rekening mee.

Veel mensen weten ook niet wat logistiek is. Mensen die in de logistiek werken, hebben vaak al familie die er al in zat. Er is dus nog werk aan het imago van de sector. Want alles is uiteindelijk logistiek: ik deed zelf vakantiewerk in een kledingwinkel. Daar controleren hoe het met de stock zat, is ook logistiek. Als je dat kan meegeven vanop de middelbare school, dan ben je al een stap verder. Daarom is het LITC ook zo’n leuk initiatief, omdat er daar echt rond gewerkt wordt.

Bedankt voor het compliment en het interview, Joni!