LITC, terugblik op 2e kwartaal en vooruitblik op 4e kwartaal

Terugblik op 2e kwartaal

U hebt het allicht zelf ook gemerkt: LITC draait intussen op volle toeren. Scholieren leerden spelenderwijs hoe je in een magazijn werkt en hoe je een evenwichtige bevoorradingsketen bouwt. Leerkrachten en docenten werkten aan een fris leerplan voor na de zomer. Organisaties wisselden ervaringen, ideeën en visitekaartjes uit. Bedrijfsleiders staken hun licht op over toonaangevende praktijken in duurzame logistiek. Opleidingscentra doceerden aan (nieuwe) klanten in oostelijk Vlaanderen. En ook onze partner Nike maakte gretig gebruik van de lokalen, voor kleine en grote groepen uit binnen- en buitenland. Onze oprechte dank voor uw interesse en vertrouwen in LITC!

Vooruitblik op 4e kwartaal

Op twee recente realisaties zijn we bijzonder fier, met dank aan de Thomas More hogeschool. Ten eerste onze brochurerekken voor logistieke opleidingen, met medewerking van logistiek innovator DeltarackTM (www.deltarack.com). Ten tweede de samengestelde luchtfoto van oostelijk Vlaanderen, waarop werkplaatsen voor logistieke profielen aangestipt zijn. De vele stippen overal visualiseren onze slogan ‘Logistiek, werkzeker in eigen streek’. Rond dat thema gaan we in het volgende schooljaar scholieren, leerkrachten, ouders, werkzoekenden etc. sensibiliseren voor de vele mogelijkheden in de logistieke sector.

Samen met diverse partners bereiden we intussen de periode na de zomervakantie voor. We organiseren themareeksen rond duurzaam beheer van de bevoorradingsketen en rond mensvriendelijk personeelsbeleid in de logistiek. We belichten de vele mogelijkheden van elektrische mobiliteit, van fiets tot vrachtwagen. We steken onze website www.litc.be in een nieuw kleedje. Samen met bevriende opleidingscentra bieden we onze regio een waaier van logistieke opleidingen aan. We werken samen met hogescholen om ons interactief spelaanbod te verruimen. Wat dacht u bv. van een spel ‘wiskunde toegepast in de logistiek’, bestemd voor de 2de graad ASO en TSO? Wie een hekel heeft aan wiskunde verandert hier allicht van gedachten! Kortom, ideeën genoeg, we gaan ervoor!

We kijken alvast uit naar een harmonieuze samenwerking met u allen: samen sterk!