LITC breidt didactisch aanbod uit met studieopdracht gericht op 3e graad ASO Economie

LITC bereikt kruissnelheid

De zomervakantie is alweer voorbij en LITC draait terug op volle toeren, tijd dus voor een update. In die rustige periode heeft webdesigner Jurgen Heylen onze website LITC in een nieuw kleedje gestoken, waarvoor onze oprechte dank. De nieuwe versie gaat live op 8 oktober – uw feedback is van harte welkom!

LITC bereikt kruissnelheid

24 september was een historische dag in de ontwikkeling van LITC: samen met brouwersgroep AB InBev organiseerden we de hele dag een SCM Leaders Workshop, waaraan 80 senior managers uit diverse productiebedrijven deelnamen. We brainstormden over actuele én futuristische thema’s in Supply Chain Management, van samenwerking in de bevoorradingsketen tot distributie in grootstedelijke gebieden. We rondden af met een netwerking drink, met kwaliteitsbieren vriendelijk aangeboden door AB InBev!

LITC bereikt kruissnelheid

Op 16 oktober start in LITC een reeks van 5 seminaries over ‘Best practices in sustainable supply chain management’, in nauwe samenwerking met het Vlaams Instituut voor de Logistiek – meer info: VIL-LITC Themareeks. Iedereen is van harte welkom!

Een tweede reeks van vier seminaries in LITC start op 5 november, met als centraal thema ‘Mensvriendelijk personeelsbeleid in de logistiek’. Die reeks kwam tot stand samen met Randstad, VOKA, VDAB, het Logistiek Platform Limburg en SD Worx. Meer informatie vind je op VOKA Kempen – HR in Logistiek. Ook hier is iedereen van harte welkom!

Een nieuw schooljaar betekent ook een nieuwe kans om het LITC te bezoeken. Heel wat Vlaamse scholen hebben deze opportuniteit dan ook al met beide handen gegrepen. Daarnaast krijgen we ook meer en meer aanvragen van nieuwsgierigen die ook een inspirerend dagje uit willen doorbrengen in het LITC.

We steken ook een tandje bij in onze samenwerking met het hoger onderwijs. Daarvoor zorgt Heleen Wils, onze nieuwe LITC Talent Developer. Samen met de KHLim en de Thomas More hogeschool breiden we ons didactisch aanbod flink uit, zodat een LITC bezoek ook voor het TSO, het ASO, hogescholen etc. zeker de moeite waard wordt.

LITC bereikt kruissnelheid

BCCL, specialist in logistieke opleiding en coaching, start dit najaar in LITC met diverse logistieke praktijkopleidingen – zie: BCCL – Aanbod LITC. We vallen in herhaling: iedereen van harte welkom!

Zo, hiermee bent u weer helemaal op de hoogte van onze activiteiten. Graag tot binnenkort in LITC, inspirerende ontmoetingsplaats voor logistiek talent en open innovatie in duurzame logistiek.