LITC klaar voor 3e graad ASO en TSO

LITC klaar voor 3de graad ASO en TSO

Het is alweer geleden van november dat u nog van ons hoorde – ook wij hebben er drukke maanden opzitten!  Maar hier zijn we weer, en met goed nieuws. Om te beginnen kwantitatief: op 25 februari haalden we een nieuw record, met een studiedag groene logistiek waaraan 370 (!) studenten van hogescholen uit heel Vlaanderen deelnamen.

Ook kwalitatief hebben we niet stilgezeten: in samenwerking met de Vlaamse onderwijskoepels en –netten, met de hogescholen Thomas More en KHLim en met  de Universiteit Antwerpen hebben we ons aanbod aan leerspellen aanzienlijk uitgebreid, zodat we nu ook een boeiend programma kunnen aanbieden aan de 3e graad ASO. Een greep uit het aanbod: ‘logistiek berekend’, ‘bevoorrading van groentenwinkels’, ‘documentenstroom’, ‘interactieve opleidingswijzer’… Samen met de Antwerp Management School ontwikkelen we ook een dagvullende onderzoeksopdracht over de strategische keuzes die een Chinees bedrijf maakt voor haar Europees distributienetwerk.

LITC klaar voor 3de graad ASO en TSO

We blijven ook actief ‘best practices’ verspreiden in innovatieve, duurzame logistiek. Een voorbeeld: einde maart brainstormden logistieke professionals uit de chemie hier over veiligheid, duurzaamheid en operationele efficiëntie, een gezamenlijk initiatief met VOKA, Essenscia, BACD en Cefic. Met enige trots kondigen we ook de Executive Summer School in Sustainable Supply Chain Management aan, die doorgaat in LITC in de week van 29 juni in samenwerking met VIB en ELA.

LITC klaar voor 3de graad ASO en TSO

Samen sterk! Wat kan LITC voor u doen?