LITC lanceert leerspellen ‘Webshop logistiek’ en ‘Stadsdistributie’

LITC lanceert leerspellen

Het tweede trimester is intussen in volle vaart, ook in het LITC. Elke dag opnieuw dompelen we een school onder in de boeiende wereld van de logistiek en al zijn aspecten. We danken jullie oprecht voor jullie interesse en vertrouwen! Onze twee elektrische pendelbusjes, met elk plaats voor 6 passagiers, bewijzen daarbij goede diensten. Weer of geen weer…

In samenwerking met PXL Education hebben we in de voorbije maanden 2 nieuwe leerspellen ontwikkeld voor de 3de graad SO. Die spelen we vanaf nu graag met jullie leerlingen, zoals steeds in rotatiesysteem in groepjes van 6 tot 8.

LITC lanceert leerspellen

Het eerste nieuwe leerspel, ‘De logistiek achter een webshop’, biedt je de kans om zelf online een bestelling te plaatsen op een heuse webshop voor consumentenelektronica. Het ‘geld’ daarvoor verdien je in een interactieve logistieke quiz. Dan zie je in de webshop je bestelling online binnenlopen en trek je, gewapend met een zelfgemaakte picklijst, het magazijn in. Je kijkt je bestelling na aan de paktafel en verpakt ze, samen met een pakbon. Alle bestellingen samen worden dan ‘geleverd’ aan de groep.

Het tweede nieuwe leerspel, ‘Stadsdistributie vanuit stakeholdersperspectief’, biedt je de kans om een eigen handelszaak te vestigen in een geschikte buurt in de stad. Kies je een goede locatie, dan heb je al meteen diverse stakeholders mee (financiers, overheden, buurtbewoners, personeel, leveranciers, klanten …). De overige stakeholders ‘overtuig’ je één voor één door je in te leven in hun standpunt. Wie als eerste alle stakeholders mee heeft mag zich ‘ondernemer van het jaar’ noemen -)

Zoals steeds vertelt onze webpage ‘Schoolbezoek’ (https://litc.be/schoolbezoek/) je hoe deze leerspellen passen in de leerplandoelstellingen voor jouw klas. Kom deze nieuwe leerspellen live ontdekken in LITC. Laat ons gerust weten wat je ervan vindt!