Bevoorrading groentewinkels | Leerplandoelstellingen
Leerplandoelstellingen GO!
- Onthaal, organistatie en sales 3de graad A-finaliteit Leerplannummer 2024/3A/ONT/O
BK3_01.01: De leerlingen werken in teamverband met aandacht voor de organisatiecultuur, communicatie en procedures.
- BK3_01.01.01: De leerlingen passen strategieën toe om teamgericht te werken.
- BK3_01.01.02: De leerlingen passen strategieën toe om doelgericht te communiceren.
- BK3_01.01.03: De leerlingen passen interne procedures en afspraken toe.
BK3_01.02 – De leerlingen handelen kwaliteitsbewust.
- BK3_01.02.01: De leerlingen passen procedures uit stappenplannen, instructiefiches of handleidingen toe.
- BK3_01.02.02: De leerlingen passen strategieën voor planning en organisatie toe.
- BK3_01.02.03: De leerlingen passen strategieën voor kwaliteitscontrole toe.
BK3_02.03 De leerlingen communiceren doelgericht in het Nederlands.
BK3_02.03.01 De leerlingen wisselen doelgericht informatie uit met klanten en bezoekers.
BK3_01.04 – De leerlingen handelen veilig, ergonomisch en hygiënisch.
- BK3_01.04.01: De leerlingen passen procedures toe met betrekking tot veilig handelen.
- BK3_01.04.02: De leerlingen passen procedures met betrekking tot ergonomisch handelen toe.
BK3_01.02.02: De leerlingen passen strategieën voor planning en organisatie toe.
BK3_01.03.01: De leerlingen passen procedures toe om kostenbewust om te gaan met materialen, grondstoffen of tijd.
BK3_02.16 De leerlingen lichten taken toe van een winkelverkoper.
- winkelorganisatie
- verantwoordelijkheidsdomeinen
BK3_02.17 17 De leerlingen onderhouden de verkoopruimte.
- •belang van een propere verkoopruimte
- •onderhoudsproducten: soorten, gebruik,
BK3_02.18: De leerlingen ontvangen goederen en controleren de levering.
- BK3_02.18.01: De leerlingen vergelijken de levering met de relevante handelsdocumenten.
- BK3_02.18.02: De leerlingen controleren de kwaliteit van de levering op relevante criteria.
BK3_02.19: De leerlingen bereiden de producten en artikels voor.
- BK3_02.19.01: De leerlingen passen prijsberekeningen in de retail toe.
BK3_02.20: De leerlingen presenteren artikels op een commerciële manier.
BK3_02.21: De leerlingen bevoorraden de afdelingen.
- BK3_02.21.01: De leerlingen beheren voorraden: opvolgen, tekorten vaststellen en bestellingen plaatsen.
- Logistiek 3de graad A-finaliteit Leerplannummer 2024/3A/LOG
BK3_01.01 – De leerlingen werken in teamverband met aandacht voor de organisatiecultuur, communicatie en procedures.
- 01.01: De leerlingen passen strategieën toe om teamgericht te werken.
- 01.02: De leerlingen passen strategieën toe om doelgericht te communiceren.
- 01.03: De leerlingen passen interne procedures en afspraken toe.
BK3_01.02 – De leerlingen handelen kwaliteitsbewust.
- 02.02: De leerlingen passen strategieën voor planning en organisatie toe.
- 02.03: De leerlingen passen strategieën voor kwaliteitscontrole toe.
BK3_01.03 – De leerlingen handelen economisch en duurzaam.
- 03.01: De leerlingen passen procedures toe om kostenbewust om te gaan met materialen, grondstoffen of tijd.
- 03.02: De leerlingen passen procedures toe met betrekking tot milieuvoorschriften.
BK3_01.04 – De leerlingen handelen veilig, ergonomisch en hygiënisch.
- BK3_01.04.01: De leerlingen passen procedures toe met betrekking tot veilig handelen.
- BK3_01.04.02: De leerlingen passen procedures met betrekking tot ergonomisch handelen toe.
BK3_02.06 – De leerlingen behandelen inkomende goederen.
BK3_02.06.02: De leerlingen bespreken het te volgen stappenplan bij ontvangst van inkomende goederen.
BK3_02.06.03: De leerlingen ontvangen inkomende goederen volgens het stappenplan.
BK3_02.08 – De leerlingen slaan goederen op.
BK3_02.09 – De leerlingen picken orders.
BK3_02.09.02: De leerlingen verzamelen orders op basis van de pickbon.
BK3_02.10.05: De leerlingen verzenden goederen.
Leerplandoelstellingen VVKSO
- Onthaal, organistatie en sales 3de graad A-finaliteit Leerplannummer D/2024/13.758/331
BK3_01.01 – De leerlingen werken in teamverband met aandacht voor de organisatiecultuur, communicatie en procedures.
- 01.01: De leerlingen passen strategieën toe om teamgericht te werken.
- 01.02: De leerlingen passen strategieën toe om doelgericht te communiceren.
- 01.03: De leerlingen passen interne procedures en afspraken toe.
BK3_01.02 – De leerlingen handelen kwaliteitsbewust.
- 02.01: De leerlingen passen procedures uit stappenplannen, instructiefiches of handleidingen toe.
- 02.02: De leerlingen passen strategieën voor planning en organisatie toe.
- 02.03: De leerlingen passen strategieën voor kwaliteitscontrole toe.
BK3_01.03.01: De leerlingen passen procedures toe om kostenbewust om te gaan met materialen, grondstoffen of tijd.
BK3_02.03 De leerlingen communiceren doelgericht in het Nederlands.
creëren
- 03.01 De leerlingen wisselen doelgericht informatie uit met klanten en bezoekers.
- 03.02 De leerlingen wisselen doelgericht schriftelijke informatie uit met klanten en bezoekers.
BK3_02.16 De leerlingen lichten taken toe van een winkelverkoper.
- winkelorganisatie
- verantwoordelijkheidsdomeinen
BK3_02.17 17 De leerlingen onderhouden de verkoopruimte.
BK3_02.18 18 De leerlingen ontvangen goederen en controleren de levering.
BK3_02.18.01: De leerlingen vergelijken de levering met de relevante handelsdocumenten.
BK3_02.19 De leerlingen bereiden de producten en artikels voor.
BK3_02.19.01 De leerlingen passen prijsberekeningen in de retail toe.
- prijszettingsmethodes
- prijsberekeningen met aantal stuks, gewichten, lengtematen, inhoudsmaten, oppervlaktematen
- verkoopprijzen inclusief en exclusief btw
BK3_02.19.01: De leerlingen passen prijsberekeningen in de retail toe.
BK3_02.21.01: De leerlingen beheren voorraden: opvolgen, tekorten vaststellen en bestellingen plaatsen.
- Logistiek 3de graad A-finaliteit Leerplannummer D/2024/13.758/324
BK 01 De leerlingen werken in teamverband (organisatiecultuur, communicatie, procedures). (LPD 1)
BK 02 De leerlingen handelen kwaliteitsbewust. (LPD 1)
BK 03 De leerlingen handelen economisch en duurzaam. (LPD 1)
BK 04 De leerlingen handelen veilig, ergonomisch en hygiënisch. (LPD 2, 3, 4)
BK 07 – De leerlingen ontvangen goederen en controleren de levering (bestemming, conditionering, aantal, administratief).
LPD 28: Goederen controleren op bestemming, soort, kwantiteit en kwaliteit aan de hand van vervoersdocumenten.
BK 10 – De leerlingen slaan goederen op.
BK 11 – De leerlingen picken orders, stellen pakketten samen en controleren deze.
LPD 33: Goederen verzamelen op basis van een orderverzamellijst met aandacht voor ergonomie en de juiste hulpmiddelen.