(Foto)sfeerverslag: LITC On Tour bij kOsh Herentals

In een normaal jaar ontvangen we bij het LITC zo’n 200 scholen per jaar voor een inspirerende dag rond logistiek op Nike’s Europese Logistieke Campus. Maar wat doe je in een niet-normaal jaar? Op bezoek gaan in de scholen zelf, natuurlijk. Ter plaatse of online via Zoom!

Als antwoord op de coronamaatregelen bieden we sinds begin dit schooljaar de modules LITC Online en LITC On Tour aan. Een aanbod waarop vele scholen gretig intekenden. Op 18 maart, een week voor de verstrengingen van de ‘paaspauze’ intraden, gingen we met drie begeleiders (Nell, Ben en Pieter Jan) op bezoek voor een LITC On Tour bij kOsh 23 – Collegestraat in hartje Herentals.

Coronaproof verkleedfeestje

Gewapend met mondmaskers, onze gekende presentatie over Nike ELC en drie leerspellen arriveerden we omstreeks 8u30 in een wel zeer kleurrijke en gevarieerde schoolomgeving. Er stond immers niet enkel een bezoekje van ons op het programma, de zesdejaars vierden ook hun ‘100 dagen’ in gepaste verkleedstijl. Van Teletubbies tot prinsessen, engeltjes en Minnie Mouse, allemaal tekenden ze present om zich een halve dag te laten onderdompelen in de wondere wereld van de logistiek.

De dag werd opgesplitst in twee delen om de klasbubbels van de 5e, 6e en 7e-jaars uit de economische richtingen van kOsh Herentals te respecteren: 28 leerlingen in de voormiddag, 30 leerlingen in de namiddag.

Een complimentje voor de organisatie in Herentals: de drie ruime en goed geventileerde lokalen zorgden ervoor dat we volledig coronaproof ons verhaal konden vertellen. Bij het schrijven van deze blogpost zo’n drie weken na het bezoek voelen we ons alvast nog alle drie kerngezond 😉

Welgekomen afwisseling

Op de gevarieerde agenda voor beide groepen: de presentatie over Nike’s Europese Logistieke Campus in Laakdal, inclusief filmpjes, en de drie leerspelen ‘Webshop Logistiek’, ‘Duurzame Bevoorradingsketen’ en ‘Documentenstroom’, in een programma van ongeveer 3u30 (of 4 lesuren). Onze leerspellen werden lichtjes aangepast om ook online of op locatie te kunnen spelen.

Of de leerlingen daar iets van merken? Niet echt: “een beetje achtergrond over Nike en hoe ze hun heel Europees logistiek proces organiseren in België was zeer interessant, en de bijhorende flitsende filmpjes brachten wat sfeer in de brouwerij”, aldus een (incognito verklede 😉) leerling.

Ook bij de drie leerspellen amuseerden ze zich zichtbaar. “Ik hoor niks dan positieve signalen: de variatie van de leerrijke leerspellen gecombineerd met de competitieve spelelementen werd enorm gesmaakt. Jullie bezoek is een zeer welgekomen afwisseling in wat toch wel een moeilijk schooljaar is voor de leerlingen. Het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde als rondwandelen op de campus of in het distributiecentrum zelf en we missen het lekkere koffiekoekontbijt in het LITC wel een beetje, maar we zijn allemaal vooral heel blij dat dit alternatief mogelijk is”, aldus Christine Vennekens, de begeleidende leerkracht.

En wie zijn wij om deze mooie woorden tegen te spreken?

Ook wij hopen natuurlijk jullie vanaf september 2021 terug te mogen ontvangen in het LITC zelf.  “Jullie”, dat zijn het secundair onderwijs, het hoger onderwijs, het tweedekansonderwijs, werkzoekenden in bijscholing…

LITC On Tour (voor scholen in een straal van 30 km rond Laakdal) en LITC Online blijven tenminste nog tot einde schooljaar 2020-2021 lopen. Ook na de paasvakantie is er nog voldoende ruimte om jullie dit programma van een halve dag op maat van jullie uren en mogelijkheden aan te bieden. Inschrijven kan alvast hier.

Graag tot binnenkort!