“Mijn stage bij het LITC was erg leerrijk en leuk”

Michel Eeman

Het LITC zou niet kunnen werken zonder gemotiveerde vrijwilligers en stagiairs. Vandaag laten we één van onze stagiairs uit het verleden aan het woord: Michel Eeman is 26 jaar, komt uit Leopoldsburg, liep vorig jaar stage bij ons en ontwikkelde het spel “Opzetten van een distributienetwerk”. Momenteel is hij aan de slag als Assistant Planner bij Tielen-Groep.

Hoe ben je bij Tielen-Groep terecht gekomen, Michel?

Ik zat in mijn tweede jaar graduaat Logistiek, Transport en Mobiliteit aan de Handelsschool Hasselt, het volwassenenonderwijs gekoppeld aan de PXL in Hasselt. Mijn stagebegeleiders Heidi Simons en Peter Severens zag er potentieel in mij, en heeft me aangeraden bij Tielen-Groep. Ik ben komen solliciteren en mocht meteen beginnen, voltijds. Mijn graduaat werk ik nu verder af in het avondonderwijs. Nog twee jaar te gaan!

Waarom koos je voor die studierichting?

Logistiek leek me een mooie combinatie tussen praktisch en theoretisch werken. Ervoor werkte ik vier en half jaar in een bank. Dat was me toch allemaal wat te administratief. Bij Tielen-Groep blijkt het beeld dat ik had ook te kloppen. Er zijn dagen met veel papierwerk, maar evenzeer dagen dat ik langs ga bij de chauffeurs en garage om te kijken of alles in orde is. Ik zit dus niet de hele dag achter mijn pc, en zo heb ik het graag.

Wat doe je juist?

Ik werk als Assistant Planner. Volg dus alle planning en dispatching op. Verzorg de administratie, verwerk uitgevoerde transporten en facturatie. Kijk of alles juist ingevuld is en op tijd binnenkomt, of de afspraken nageleefd worden, controleer de netheid van de voertuigen, enzovoort. In de toekomst mag ik normaal gezien ook zelf gaan plannen. Ik zit naast onze planner en ben dat nu allemaal aan het leren. Ik begin er stilaan wel zicht op te krijgen en hoop binnenkort ook mee te plannen!

En Tielen-Groep, waar zijn zij zoal mee bezig?

Tielen-Groep is vooral actief in twee grote sectoren: de transportsector en de mineralensector. We transporteren met zo’n 85 eigen chauffeurs voor allerlei sectoren en hebben een bulkafdeling met cement en plastiek. Maar 80% van onze werking bestaat uit de productie, verwerking en het transport van mineralen. Ook onder andere labels.

Iets helemaal anders dan je stage bij het LITC. Wat vond je daarvan?

Mijn stage bij het LITC was wel erg leerrijk en leuk. De sfeer die er hing was top, en ik vond het zeer fijn om met leerlingen en studenten te werken. De combinatie van het begeleiden van logistieke leerspellen en het zelf ontwikkelen van een logistiek leerspel hield het elke dag interessant. En dan was er de link met Nike, die me als sportief persoon ook wel aansprak.

Ben Beddegenoots heeft me ook enorm veel bijgeleerd op korte tijd en me goed geholpen met mijn eindwerk. Het was niet enkel “doe dit, doe dat” bij het LITC, maar er werd echt geprobeerd je de processen van alles zo goed mogelijk te laten begrijpen. Het werd uiteindelijk een zeer boeiend spel waarin leerlingen een Europees distributienetwerk moeten uitbouwen voor een Chinese sportschoenenfabrikant. Mijn punten waren ook goed en iedereen was zeer tevreden over het ontwikkelde spel, dus het was echt een geslaagde combinatie. Ik wil bij deze dus ook nog eens iedereen bij het LITC, Heidi Simons en Peter Severens bedanken voor de kansen die ik heb gekregen!

Michel Eeman

Bedankt, Michel! Zou je je studiekeuze aanbevelen aan andere jongeren?

Aan jongeren die op zoek zijn naar een uitdaging, flexibel ingesteld zijn en die een mooie combinatie willen tussen administratie en praktijk, zeker wel. Maar als je altijd graag hetzelfde doet en niet houdt van een beetje onvoorspelbaarheid en last minute veranderingen, zou ik er niet aan beginnen.

Waar zie je jezelf professioneel binnen vijf jaar?

Ik hoop stelselmatig mijn kennis en praktijkervaring uit te bouwen, en dat ik hier een vaste waarde kan worden en nog meer verantwoordelijkheden krijg. Dat ik echt het gevoel heb een bijdrage te kunnen leveren. Voor de rest ben ik niet iemand die zijn leven tot in de puntjes vooruit plant. (lacht)

Tot slot: Hoe gaat het nog met je American Football?

Oh, zeer goed. We hebben met de Limburg Shotguns dit jaar nog geen enkele wedstrijd verloren. Op 10 juni spelen we de finale van de tweede divisie. We hopen een vaste waarde te worden in eerste divisie. American Footbal is echt een leuke sport. Het lijkt bruut, maar is stiekem toch allemaal zeer technisch en tactisch. En de emotionele band die je schept met je ploegmaats, die kan je niet vergelijken met andere sporten. Het is allemaal veel intenser.

Super. Bedankt voor het interview, Michel!