Bouwlogistiek: innovaties in de praktijk

U bent actief in de bouwsector? Dan weet u ook dat in de supply chain voor de bouw tal van logistieke uitdagingen zitten.Zo zijn nieuwe logistieke behoeften ontstaan als gevolg van nieuwe bouwtechnieken en is meer samenwerking nodig om een hoger rendement te halen. De bouw is niet langer een conservatieve sector, maar een sector die zich voortdurend heruitvindt. Ook dit heeft gevolgen op logistiek vlak. De bouwlogistiek zit dan ook volop in een vernieuwingsproces.Hoe nieuwe logistieke ideeën kunnen bijdragen tot een efficiëntieverbetering in de bouwsector verneemt u op het seminarie “Bouwlogistiek: innovaties in de praktijk”. Deze studienamiddag vindt plaats op dinsdag 6 oktober 2015 in het LITC (Logistiek Innovatie en Training Centrum) te Laakdal. Het is een organisatie van VOKA – Netwerk van Ondernemingen, samen met Confederatie Bouw Kempen, Kamp C, Fedbeton en het LITC.

Experten uit de bouwsector delen die namiddag best practices in innovatieve, duurzame logistiek voor de bouwnijverheid en verruimen er uw kennis inzake logistiek. Zij behandelen actuele thema’s, zoomen in op nieuwe trends en geven tips & tricks om uw logistieke processen te verbeteren.

Een niet te missen namiddag voor alle vertegenwoordigers uit de bouwindustrie. U komt toch ook?

Programma:

  • 12u30 – 13u00: ontvangst met broodjeslunch
  • 13u00 – 13u30: Innovaties van bouwlogistiek in perspectief (Hinko Van Geelen – senior onderzoeker mobiliteit OCW)
  • 13u30 – 14u00: Het bundelen van transport in de bouw (Marnix Van Hoe – directeur FEMA)
  • 14u00 – 14u30: Hoe beïnvloedt bouwlogistiek de BREEAM-score? (Donald Desmet – ir. architect)
  • 14u30 – 15u00: pauze
  • 15u00 – 15u30: Aanvoer en afvoer van bouwmaterialen/bouwafval via het water (Filip Verbeke – transportdeskundige nv De Scheepvaart/VOKA)
  • 15u30 – 16u00: Welke praktische oplossingen bestaan er voor het aanleveren/afvoeren van bouwmateriaal in stadscentra? (Peter Vermeulen – Construct)
  • 16u00 – 16u30: Hoe zit de circulaire economie van bouwafval en bouwafvoer in elkaar? (Dirk Boeckx – Beneens & Hans Verboven – Universiteit Antwerpen)

Waar?

Logistiek Innovatie & Training Centrum (LITC)

p/a Nike European Logistics Campus

Nikelaan 1

2430 Laakdal

Inschrijven: www.voka.be/kempen/bouwlogistiek

Wij kijken alvast uit naar een leerrijke ontmoeting!

Voka-leden betalen € 100,- excl. btw, niet-leden € 160, – excl btw. Het Voka-ledentarief geldt ook voor leden van Confederatie Bouw en Fedbeton

*Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille.