Vrijwilliger worden

Een van onze grootste doelstellingen bij het LITC: jongeren enthousiast maken voor een loopbaan in de logistieke sector. Want dat is een sector waarin ze later gegarandeerd boeiend werk vinden. En dat zowel in eigen streek, als internationaal.

Heb je nog een paar uur per week over om zinvol te besteden aan vrijwilligerswerk en wil je graag meehelpen aan de toekomst van deze jongeren? Laat het ons weten. Wij werken met een klein, enthousiast team, elke hulp is dus meer dan welkom.

Wat je dan zoal kan doen bij ons?

  • Het onthalen en begeleiden van de jongeren doorheen hun bezoek aan het LITC, inclusief het begeleiden van een aantal leerspellen
  • Het pendelen van de jongeren van en naar hun school of een nabijgelegen station. Met ultramoderne, milieuvriendelijke elektrische busjes!

Uiteraard voorzien we hierbij een degelijke opleiding, begeleiding en vrijwilligersvergoeding voor jullie. En we houden voor de volle 100% rekening met je agenda: je komt enkel en alleen wanneer het voor jou past!

“Ik ging op pensioen na mijn loopbaan in de Nike-magazijnen, waar ik actief lid ben van NECAT – Nike Environmental Community Action Team. Bij LITC vang ik schoolbezoeken op, begeleid ik leerspellen en pendel ik met de elektrische minibusjes, een ervaring op zich. Zo blijf ik actief, ik kom in contact met leuke jongeren en ik ontwikkel me verder als persoon.”

[Gerard Theys, LITC steunpilaar sinds het begin]