Transport outbound

TRANSPORT NETWERK ONDER DE LOUPE

Ons uitgaand transportnetwerk is complex. Vanuit ons verdeelcentrum in Laakdal verzenden we jaarlijks honderden miljoenen stuks naar duizenden verkoopspunten verspreid over heel Europa. We doen dat goed maar we verplichten onszelf om nog steeds beter te doen. En dat niet alleen door verbeterde logistieke toepassingen, maar ook door de duurzaamheid te verhogen.

Optimaliseren van ons uitgaand netwerk

Het doel is om de ecologische voetafdruk van ons uitgaand transport te verminderen.

Het beste middel om minder CO2 uit te stoten bestaat erin om meer producten te vervoeren via trein en boot  ipv per truck.  Potentieel kunnen we daardoor tot 30% van de CO2-uitstoot besparen.  Als we daar bovenop ook de vullingsgraad van de trucks verhogen en grondig nadenken over de locaties van onze belangrijkste magazijnen dan kunnen we de jaarlijkse CO2-uitstoot verminderen tot 49%. Die hoeveelheid verminderde uitstoot staat gelijk met de uitstoot van een truck die 153 keer rond de aarde rijdt.

Van de weg naar het spoor.
Voor sommige transportlijnen hebben we inmiddels een alternatief transport geïmplementeerd. Naar Italië, spanje en Portugal wordt een deel van het product per trein getransporteerd, naar Griekenland en Turkije combineren we twee soorten transport: trein & boot.  Dat noemen ze multimodaal transport.

Het grote voordeel van het optimaliseren van het transport is niet enkel een grote besparing op emissie, maar het is ook goed voor het budget.