Nikeboom

Start

Welkom!  op de Nike ELC Biodiversity Trail. Tijdens deze wandeling willen wij jou enkele mooie plekjes laten zien en meer info geven over de duurzame initiatieven op de campus.

Je kan kiezen voor een korte of lange route. De korte route gaat rond de vijver, de lange route neemt je mee naar Footwear 3, de oude boerderij en de sportvelden.

Tijdens je wandeling kom je verschillende infoborden tegen met leuke wist-je-datjes en een bijhorende QR-code. Scan die met je smartphone en je krijgt online meer info over het onderwerp. Als je geen smartphone hebt of ‘bigger is better’ jouw motto is, kan je een iPad uitlenen aan de receptie met je badge als waarborg.

Nikeboom

Op het grasveld naast het basketveld zie je een klein boompje met een groot verhaal:

In 2011 organiseerde het ELC een offsite voor de Logistics Directors van alle regio’s en een aantal senior leaders. Voor Europa waren dat Luc Hooybergs & Filip Peeters, maar er was ook iemand aanwezig van de US, Japan, China en de nieuwe groeimarkten.

Dat de offsite in Laakdal plaatsvond was geen toeval. Op dat moment waren wij het Equipment DC aan het omvormen tot een Footwear DC. Als eerste distributiecentrum met implementatie van het NLS systeem.

Die week werd afgesproken dat NLS het nieuwe logistieke systeem voor Nike wereldwijd zou worden, maar er was nog een lange weg af te leggen omdat het zo’n grote aanpassing is op vlak van infrastructuur, systemen en ook hoe mensen werken.

Als symbool werd een sequoia boom geplant.  nl. een boom die vele stormen kan doorstaan en zal blijven groeien. Want dat is wat een Sequoia doet.  Deze hoogste bomen ter wereld kunnen honderden jaren oud worden en zo hoog als onze windmolens.

Wij geloven erin dat NLS ook het systeem van de toekomst is omdat het veel flexibeler is en dat NLS binnen Nike – net als de sequoia boom – nog hoge toppen zal scheren!

Het NLS project verloopt voorspoedig, maar ons takje heeft nog een lange weg af te leggen -)