Community impact

Nike-medewerkers van de NECAT- en MY*-teams zijn community ambassadeurs die sociale, groene en sportieve initiatieven ondersteuenen. NECAT staat voor Nike Environmental Community Action Team en staat vooral in voor het sociale en groene aspect. Move Your Asterisk neemt sport en beweging voor zijn rekening. Aan engagement geen gebrek dus!

Wetenschappelijke studies tonen aan dat wie regelmatig sport of beweegt langer en gezonder leeft dan iemand die niet actief is. De levensverwachting ligt tot 5 jaar hoger voor iemand die genoeg beweegt.

Via het J2M programma biedt Nike ELC laagdrempelige sportactiviteiten aan. Alle medewerkers kunnen gratis deelnemen aan de activiteiten georganiseerd door de Kim Gym en het Move Your Asterisk team. Elke dinsdag en donderdag is er een fitnesscoach aanwezig die groepslessen geeft of individuele sportschema’s opvolgt. Het MY* team organiseert maandelijks talrijke initiaties & tornooien en er is de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan verschillende  loopwedstrijden.

Voor de kinderen van medewerkers bieden wij tijdens de zomervakantie verschillende sportkampjes aan. Tijdens een integratiekamp, een bootcamp-survival, een bootcamp-drill, een streetcamp en een sportkamp kunnen jongeren van 5 tot en met 17 jaar – al dan niet vergezeld door een vriendje of vriendinnetje – zich volledig uitleven en ervaringen voor het leven opdoen.

Wij zien sport ook als een belangrijk middel voor integratie.  Het NECAT team zet zich vooral in om sport aan te bieden aan kansengroepen. Zo organiseren wij een integratiesportdag, nemen wij deel aan de Run To Walk Again om geld in te zamelen voor To Walk Again en sturen wij elk jaar vrijwillgers naar de nationale spelen van Special Olympics en de Happy Football Day om hun event te ondersteunen.

Ook Marieke Vervoort is kind-aan-huis bij Nike ELC. Marieke is een bron van inspiratie, een rolmodel voor moed, doorzetting en passie. Wij hebben haar op 7 januari in de bloemetjes gezet. Marieke, paralympiër met verschillende gouden medailles, traint regelmatig op de atletiekpiste van het ELC. Haar fantastische sportieve prestaties en unieke persoonlijkheid maken haar de atlete die ons allen raakt. De piste kreeg niet zomaar haar naambordje, maar een reuzegroot kunstwerk als symbool voor alles waar Marieke voor staat.

Marieke. Ons Marieke. Ons Wielemie.
Dat is Kracht. Véél kracht. Wilskracht.
Wielemie dat is Volharding. Volharding en Verbinding.
Met ons. Allemaal.
Ons Wielemie dat is Moed. Buitengewoon veel Moed.
Ons Wielemie is de V van Victory.
Met wielen als de vleugels van Nike.
Die ons inspireert. Die het beste uit ons haalt.
Ons Wielemie die kent geen finishlijn. Die doet ons verder gaan.
Ons Wielemie dat is een Voorbeeld.
Een Voorbeeld.
Voor ons.
Allemaal.